Dřezy Telma čistí vzduch.

Po přečtení nadpisu dnešního článku si možná klepete na čelo a říkáte si co je to za blábol. Probůh on už neví o čem psát a „cucá“ si to z prstu. Ne přátelé, opravdu nejsem uprchlý chovanec Bohnického ústavu. Dřezy, které čistí vzduch existují. A čistí nejen vzduch, mají také samočistící vlastnosti. Jedná se o dřezy italské značky TELMA, konkrétně řady Amanda. Asi vás bude zajímat v čem spočívá tato úžasná vlastnost.

Technologie ARIAPURA

Jedná se o nanotechnologii založenou na fotokatalýze oxidu titaničitého, podobné fotosyntéze rostlin. Aktivní činidlo za přítomnosti slunečního, či umělého světla, přirozeným procesem čistí vzduch ve vaší kuchyni. Tím také dochází k redukci pachů a to nejen v okolí dřezu, ale i v celé kuchyni.

ARIAPURA má také antibakteriální chopnost, eliminuje bakterie a choroboplodné zárodky. Díky stále probíhající fotokatalýze, je materiál dřezu odolný oproti rozvoji organických nečistot a vodnímu kameni. Tímto procesem se dřez sám čistí a dlouhodobě si udržuje svůj původní vzhled a barvu. Při větším znečištění je tedy údržba snazší a použijete méně čistících prostředků. Díky tomu se dřezy TELMA s Ariapura stávají i ekologičtějšími.

V praxi to samozřejmě neznamená to, že můžete přestat doma s úklidem (což by bylo super), ale rozhodně je to zajímavá vychytávka. Proč si ji tedy nepořídit? Mě osobně nyní čeká výměna mého postaršího dřezu a má volba je již jasná. Teoreticky i prakticky samozřejmě vím, jak se starat o jakýkoliv dřez, jinak bych ani nemohl psát tyto příspěvky, nicméně pokud si tu práci mohu ušetřit díky tomuto systému, velice rád to udělám.

Teď mě ještě napadá, že jsem sice napsal o této nové technologii, ale pozapoměl jsem na alespoň krátké představení výrobce. Tak tedy jen v krátkosti.

Dřezy TELMA

Jedná se o italského výrobce granitových dřezů. Patří mezi lídry a hlavně přední inovátory trhu, který již v roce 1981 přišel na trh novou technologií výroby granitových dřezů. Jako první na světě začali právě Italové přidávat do směsí pro výrobu granitových dřezů také ionty stříbra (Microstop). Ty zabraňují rozmnožování bakterií na povrchu dřezu a zabijí až 99,9% bakterií. Dnes jsou standardně přidávány, již do všech dřezů značky TELMA. Firma vyváží do 50 zemí světa a ročně vyprodukuje více než 200 000 granitových dřezů. Disponuje také nejširší nabídkou barevných odstínů (téměř 60). Pro Českou republiku byla vybrána kolekce 12 barev (ale to určitě stačí).

Díky nadstandardní kvalitě používaných materiálů, je na dřezy TELMA poskytována záruka plných 10 let. Což je jistě další zajímavý argument pro jeho koupi. Ještě vám zde přidávám několik fotografií dřezů pro inspiraci.

Telma Amanda 860.500 Aluminium s úpravou Ariapura
Telma Amanda 860.500 Aluminium s úpravou Ariapura

 

Telma Kinga Polar white s  antibakteriální úpravou
Telma Kinga Polar white s antibakteriální úpravou

 

 

Related posts

Leave a Comment